Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΑΣΚΗΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ 2014


Σήμερα 06/11/2014 η ομάδα Πολιτικής Προστασίας  με 20 εθελοντές από όλη την Αττική συμμετείχε στην άσκηση του     ΔΑΑ (Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)

Η άσκηση είχε σκοπό την εξομοίωση τραγικού συμβάντος πτώσης αεροσκάφους κατά την προσγείωση.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας 2014
(6/11/2014)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνει σε ετήσια βάση ασκήσεις αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, με σκοπό τη δοκιμή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Ανάγκης Αερολιμένα (ΣΑΚΑΑ), τον έλεγχο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του μηχανισμού αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης και την εξάσκηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Σήμερα, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η Aσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας 2014, με τίτλο σεναρίου «Ατύχημα Αεροσκάφους στον Αερολιμένα», στο πλαίσιο των τακτικών ασκήσεων του ΔΑΑ, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.


- ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ -

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε «συντριβή αεροσκάφους Α320 που εκτελούσε πτήση εσωτερικού με 114 άτομα (108 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος)».

«Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ηράκλειο και είχε προγραμματιστεί να προσγειωθεί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις 10:00 (τοπική ώρα).

Το πλήρωμα διακυβέρνησης πραγματοποίησε οπτική προσέγγιση. Στις 10:00 π.μ. το αεροσκάφος συνετρίβη στο διάδρομο 03L».

Σύμφωνα με το σενάριο, «ο ένας κινητήρας και τμήμα της ουράς αποκολλάται από το αεροσκάφος. Το υπόλοιπο τμήμα της ατράκτου και των πτερυγίων περιστρέφεται και ολισθαίνει προς τα ανατολικά. Τελικώς ακινητοποιείται στα δεξιά του διαδρόμου στον συνδετήριο Α11.

Στις 10:01 ο Πύργος Ελέγχου Αεροδρομίου σημαίνει συναγερμό κινητοποιώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα. Στη συνέχεια ενημερώνεται το Κέντρο Ελέγχου Αερολιμένα και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης».

Βάσει του σεναρίου, «μετά από ένα λεπτό ένα μαύρο σύννεφο καπνού παρατηρείται να καλύπτει τα συντρίμμια. Η φωτιά προήλθε από τη ρήξη της δεξαμενής καυσίμων πάνω από τον δεύτερο κινητήρα. Το διαρρέον καύσιμο έπεσε πάνω στον καυτό κινητήρα και έγινε ανάφλεξη.

Δύο τσουλήθρες εκκένωσης ενεργοποιήθηκαν στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους και από εκεί βγαίνουν οι επιβάτες».

Σύμφωνα με το σενάριο, «30 επιβάτες τραυματίζονται θανάσιμα, 10 τραυματίζονται βαριά και 13 ελαφρά»


- ΛΗΞΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ -


Μοιραστείτε το:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert