Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Έκτακτα μέτρα για τις φωτιές

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, οι οποίες κατέκαψαν δάση, σπίτια, οχήματα και οτιδήποτε άλλο βρήκαν στο πέρασμά τους.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, αποφασίστηκε η επιβολή σειράς προληπτικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Τα μέτρα

Σειρά έκτακτων μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο κ. Δένδιας, δεδομένων των ύποπτων -όπως τις χαρακτήρισε- συνθηκών κάτω από τις οποίες τυλίγονται στις φλόγες δασικές περιοχές της χώρας.

«Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες -λόγω της ώρας ή της περιοχής- συνθήκες ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος» σημείωσε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ..

Παράλληλα, τόνισε πως, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, οι μισές πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί «οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση».

Για τους παραπάνω λόγους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πλήρης ενεργοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. με συνεχείς περιπολίες στα δάση.

Θα απαγορευτεί, επίσης, η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα περιαστικά δάση από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου «και σε πολλές περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι λόγω του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής δεν επιτρέπεται από σήμερα έως και το Σάββατο (10-08-2013) η διέλευση οχημάτων και πεζών από τα προαστιακά δάση της Αττικής, το διάστημα από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου.

Οι περιορισμοί αυτοί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, δύναται να επεκταθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κου Δένδια

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετωπίζει την τεράστια πρόκληση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των πυρκαγιών που απειλούν το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας. Θα μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω ότι έγκαιρα είχα ενημερώσει την ελληνική κοινωνία για τα τεράστια προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε φέτος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας μετά το πέρας της σύσκεψης, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των πυροσβεστικών δυνάμεων της χώρας μας λέγοντας: «Η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, ειδικά σήμερα, 11 εκατομμύρια πυροφύλακες, ώστε να επιτηρείται στο σύνολό του ο ελληνικός χώρος και να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση για κάθε πυρκαγιά. Πρέπει να επιστρέψουμε μέσα από τον εθελοντισμό στην καθολική συστράτευση των πολιτών απέναντι στον υπαρκτό και παρόντα κίνδυνο, τον κίνδυνο για την ελληνική παράδοση, το ελληνικό περιβάλλον, τη ζωή και την περιουσία».

Κάλεσε, δε, τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, καθώς δήλωσε ότι οι ημέρες που ακολουθούν, λόγω και των καιρικών συνθηκών, είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Πηγή άρθρου: zougla.gr

Μοιραστείτε το:

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert