Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε συρμό του Μετρό «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2013»

Άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε συρμό του Μετρό στη σήραγγα, πραγματοποιήθηκε στις 01:00 της 29ης Απριλίου, στο νέο σταθμό του Μετρό στο Περιστέρι. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε κατά την κίνηση του επιβατικού συρμού, στη γραμμή 2 από το Σταθμό Ανθούπολη προς το Σταθμό Περιστέρι, εκδήλωση πυρκαγιάς στην πρώτη μονάδα μεταξύ δεύτερου και τρίτου οχήματος. Πυκνοί καπνοί αναδύονται, κατακλύζουν τους χώρους των επιβατών και δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα. Προκαλείται πανικός, ο συρμός ακινητοποιείται και κάποιοι επιβάτες με κινητικά προβλήματα σε αμαξίδια, εγκλωβίζονται καθώς και κάποιοι άλλοι χάνουν τις αισθήσεις τους. 

Οι δυνάμεις που καταφθάνουν, επιχειρούν εκκένωση του σταθμού, κατάσβεση της πυρκαγιάς και ταυτόχρονα απεγκλωβισμό επιβατών. Στόχοι της άσκησης ήταν ο έλεγχος και η αξιολόγηση της υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και η δοκιμασία της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών κατά την εφαρμογή τους και στο επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού και των εμπλεκόμενων φορέων. Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο κάνοντας κλικ στο διαβάστε περισσότερα...

Η άσκηση οργανώθηκε σε συνεργασία της Υπηρεσίας Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΥΣΑΕΑ) της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. με το Π.Σ. όπου συμμετείχαν οχήματα και προσωπικό των Π.Υ. Αθηνών, ΕΛ.ΑΣ. Ε.Κ.Α.Β. καθώς και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας του Ολυμπιακού Χωριού (COVERT), της ΕΕΕΔΕΑ (Πετρούπολης)και ΕΟΠΠ (Περιστερίου). 

Την άσκηση παρακολούθησαν, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Αθανάσιος Ρούμπος, ο Διοικητής Π.Υ. Αθηνών, Αξιωματικοί των Π.Υ. Αθηνών καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.Μοιραστείτε το:

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert