Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

15χρονος με σύνδρομο Down κατακτά το Έβερεστ (video)

Κατάφερε και πάτησε τα πόδια του στο Έβερεστ! Μπορεί ο 15χρονος Eli Reimer από το Bend της πολιτείας του Όρεγκον να έχει σύνδρομο Down, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να δει τη γη από το ψηλότερο μέρος του κόσμου. Μαζί με τον πατέρα του και άλλους 7 ορειβάτες περπάτησαν για περισσότερα από 80 χιλιόμετρα στα Ιμαλάια.

Ο πατέρας του Justin Riemer ανέφερε για το κατόρθωμα του γιου του " Είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε κανένας κανένας άλλος έφηβος με σύνδρομο Down στις ΗΠΑ δεν έχει επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Είναι μνημειώδες» και πρόσθεσε " Η αναπηρία δεν αποτελεί περιορισμό. Η ζωή αυτών των ατόμων έχει επίσης αξία."

Ο πατέρας και ο γιος κατάφεραν να φτάσουν στη νότια κατασκήνωση βάσης του βουνού από την πλευρά του Νεπάλ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας του οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως στον γιο του να ανέβει σε αυτό το υψόμετρο.

Οι δυσκολίες στην αναρρίχηση των Ιμαλαϊων είναι πολλές. Εκτός από το μεγάλο υψόμετρο, έχει ψύχος και πολλές φορές οι ορειβάτες πέφτουν πάνω σε θανατηφόρα χιονοστιβάδες.
Σύμφωνα με το WBTV.com ο Eli και ο πατέρας του όταν επέστρεψαν από το ταξίδι τους στις 22 του περασμένου Μαρτίου, μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down,είχαν ένα θερμό καλωσόρισμα από φίλους που τους περίμεναν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. O νεαρός κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 85 χιλιάδων δολαρίων από δωρεές, χρήματα τα οποία έδωσε στο ίδρυμα Elisha Foundation το οποίο προσφέρει υποστήριξη σε οικογένειες με παιδεία με αναπηρίες.

Πηγή: news247.gr & prisonplanet.gr

Μοιραστείτε το:

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert