Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις στο Αστυνομικό και το Πυροσβεστικό Σώμα

Νόμος δίνει δυνατότητα εισαγωγής στις σχολές της αστυνομίας και της πυροσβεστικής χωρίς εξετάσεις για όσους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους   
Η δυνατότητα εισαγωγής σε σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής δίχως την διενέργεια εξετάσεων δίνεται στους ενδιαφερομένους πλέον με τον νέο νόμο, με μόνη προϋπόθεση να έχουν θέσε σε κίνδυνο την ζωή τους για τα σώματα αυτά.

Όσοι δηλαδή έχουν συμμετάσχει σε καταδιώξεις ή αστυνομικές επιχειρήσεις και όσοι έχουν βοηθήσει στην κατάσβεση εκτάσεων την Πυροσβεστική θα έχουν την δυνατότητα να μπουν στις σχολές αυτές.

Δυνατότητα εισαγωγής στις σχολές της αστυνομίας και της πυροσβεστικής χωρίς εξετάσεις για όσους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους (!) δίνει ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο στη βουλή.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 25 του νόμου με το νόμο 40/58/2012, αναφέρεται το εξής:
«Όποιος συμμετέχει ενεργά στην καταδίωξη ή σύλληψη δραστών σοβαρών εγκληματικών πράξεων ή σε αστυνομική επιχείρηση προς πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ή σε επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σώματος προς κατάσβεση πυρκαγιάς ή διάσωση κινδυνευόντων προσώπων, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, εισάγεται καθ’ υπέρβαση και χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων ή Πυροσβεστών, μετά από αίτηση του η οποία υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ετών από την απόκτηση των απαραίτητων προσόντων διορισμού του σε οποιαδήποτε θέση, πλην του αναστήματος. Η συνδρομή των προϋποθέσεων αυτών διαπιστώνεται με Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ενεργείται μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος».

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο τον νόμοΠηγή: koolnews


Μοιραστείτε το:

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert