Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται ο......Αρμαγεδδών

Έρχεται ο......Αρμαγεδδών, ένας μυστηριώδης ιός που προκαλεί πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές του πλανήτη γιατί είναι θανατηφόρος.
Η επιστημονική  κοινότητα εκφράζει φόβους ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μία νέα πανδημία.

Συναγερμός για τον ερχομό του θανατηφόρου ιού «Αρμαγεδδών» έχει σημάνει στη Βρετανία. Επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία ότι ο ιός, ο οποίος θυμίζει πολύ το οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, θα είναι η επόμενη πανδημία που θα απειλήσει την ανθρωπότητα μέσα σε πέντε χρόνια και μάλιστα θα αφανίσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Μετά τον θάνατο ενός 38χρονου άντρα στη Γλασκόβη, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου ετοιμότητος για τον ιό, ο οποίος πιθανότατα έχει μεταφερθεί από ζώα, ίσως κατοικίδια και άγρια ζώα της Αφρικής και της Ασίας, και προκαλεί άμεσα έντονα συμπτώματα, πονοκέφαλο, εμετούς, στομαχικούς πόνους και υψηλό πυρετό.
Τα συμπτώματα εμφανίζονται ξαφνικά με πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό, πόνο στις αρθρώσεις, πόνος στο στομάχι και εμετό.

Καθώς η νόσος εξελίσσεται, οι ασθενείς μπορεί να αναπτύσσουν μεγάλες περιοχές με μώλωπες και ανεξέλεγκτη αιμορραγία.

Και έτσι αποδείχθηκε αυτό το μήνα, όταν ένας 38χρονος ιδιοκτήτης σταθμού αυτοκινήτων από τη Γλασκόβη  ο οποίος ήταν στο γάμο του αδελφού του στο Αφγανιστάν, έγινε το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα του Ηνωμένου Βασιλείου από το τσιμπούρι-ιογενής ασθένεια όταν πέθανε σε υψηλής ασφάλειας μολυσματικών μονάδα της νόσου στο Royal Free Hospital του Λονδίνου.

Πρόκειται για μια ασθένεια διαδεδομένη σε οικόσιτα και άγρια ​​ζώα στην Αφρική και την Ασία και μολύνουν τους ανθρώπους με θανάσιμα αποτελέσματα.

Τον περασμένο μήνα, ένα 49-year-old man εισήλθε στο νοσοκομείο St Thomas του Λονδίνου »με ένα ορμητικό πυρετό, έντονο βήχα και απελπισμένη δυσκολία στην αναπνοή.
Εκείνος έφερε όλα τα χαρακτηριστικά του θανατηφόρου ιού SARS που σκότωσε περίπου 1.000 ανθρώπους το 2003 αλλά οι εξετάσεις αίματος έδειξαν γρήγορα ότι αυτή η τρομακτική παθογόνο λοίμωξη δεν ήταν Sars.

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της υψηλής τεχνολογίας -γονίδιο σάρωσης-, οι επιστήμονες από τον Οργανισμό Προστασίας της Υγείας εξέτασαν δείγματα ιστού που ελήφθησαν από τον ασθενή, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με συσκευή υποστήριξης.

Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Ναι, ο ιός είναι από την ίδια οικογένεια με τον Sars. Αλλά το make-up είναι εντελώς νέο. Δέν έχει μεταδοθεί  από ανθρώπους, αλλά από ζώα. Η πιο κοντινή συγγενείς του ιού  έχουν βρεθεί στην ασιατική νυχτερίδες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι ο ιός έχει σκοτώσει ήδη κάποιος. Αναζητήσεις στης παγκόσμιας ιατρικές βάσεις δεδομένων αποκάλυψε τον ίδιο μυστηριώδη ιό που κρύβονται σε δείγματα που λαμβάνονται από ένα 60χρονο που είχε πεθάνει στη Σαουδική Αραβία τον Ιούλιο.

dailymail


Μοιραστείτε το:

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert