Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη "Εκτακτης ανάγκης"

Τι κάνεις όταν σου χτυπούν την πόρτα περίπου 01:00 τα ξημερώματα δυο αγορίστικα χέρια, το πολύ 8 χρονών, κρατώντας ένα παπλωματάκι και σου λένε ότι «χάθηκαν»?. Σίγουρα αντιλαμβάνεσαι αμέσως, ότι πρέπει να αναλάβεις δράση. Στην ερώτηση αυτή κληθήκαμε να απαντήσουμε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» όταν ενημερωθήκαμε από Αστυνομικό Τμήμα περιοχής του Πειραιά για την απρόσμενη επίσκεψη «έκτακτης ανάγκης» που δέχτηκαν από ένα αγόρι αλλοδαπής καταγωγής, το οποίο ζητούσε βοήθεια.

Και σίγουρα δεν επρόκειτο για «εξαφάνιση» όπως ισχυρίστηκε ο μικρός, αφού ο «προσανατολισμός» του βρισκόταν σε εξαίρετο επίπεδο και τον είχε οδηγήσει σε ένα από τα σημεία αναφοράς και παροχής βοήθειας.

Κατόπιν συνομιλίας Κοινωνικής Λειτουργού του Συλλόγου μας (Το Χαμόγελο του Παιδιού) με τον 8χρονο Μ., πληροφορηθήκαμε ότι αναγκάζεται να επαιτεί καθημερινά προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του καθώς και ότι δεν φοιτά στο σχολείο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μ., οι γονείς του εξέτιαν ποινή σε κατάστημα κράτησης λόγω οικονομικών οφειλών, είχε ακόμη 2 ανήλικα αδέλφια και μέχρι πρόσφατα τους πρόσεχε η ενήλικη αδελφή του, η οποία εδώ και κάποιες μέρες είχε μεταβεί για εργασιακούς λόγους σε νησί της Ελλάδας. Ο Μ. ήταν σε θέση να υποδείξει τον τόπο κατοικίας του και έτσι σύντομα στο σημείο βρέθηκε περιπολικό όχημα.

Αλλά, οι εκπλήξεις συνεχίζονταν και η εικόνα που αντίκρυσαν στο σπίτι οι αστυνομικοί ήταν πολύ διαφορετική. 6 παιδιά βρίσκονταν εκεί: η Κλ.-4 ετών, η Α. – 8 ετών, ο Ε. – 9 ετών, η Κ.- 11 ετών και η Α. 16 ετών μαζί με το 2 μηνών βρέφος της.

Άμεσα η Κοινωνική Λειτουργός του Χαμόγελου, κατόπιν ενημέρωσης των αρμοδίων αρχών, βρέθηκε κοντά σε αυτή τη «μεγάλη οικογένεια».

Κάποιοι κοιτούσαν δύσπιστα, κάποιοι όμως μας εμπιστεύθηκαν από την αρχή, παρασύροντας τελικά και τους υπόλοιπους. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με όχημά μας σε προστατευμένο χώρο, όπου παρασχέθηκε η απαρραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο στον 8χρονο Μ., ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, όσο και στο νεογέννητο βρέφος της αδελφής του.

Λίγο καιρό μετά, η μητέρα του Μ. αποφυλακίστηκε και “η ζωή” της έδωσε μια ακόμη ευκαιρία: πλέον βρίσκεται σε προστατευμένο χώρο μαζί με τα παιδιά της, συνεργάζεται με Κοινωνική Λειτουργό του οργανισμού μας. Η οικογένεια ενισχύεται υλικά και ενδυναμώνεται προσπαθώντας να κερδίζει τις καθημερινές μάχες για τη ζωή.

Ανταμοιβή όλων των προσπαθειών που καθημερινά καταβάλλουμε από την πρώτη γραμμή.... η τηλεφωνική επικοινωνία που διατηρούμε ακόμα με τον αγαπημένο μας φίλο Μ., o οποίος συχνά καλεί στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» για να μας ακούσει και να τον ακούσουμε.

Λίγες μέρες πριν, μας κάλεσε ο Μ. και μας είπε με απερίγραπτη χαρά και ενθουσιασμό, ότι πλέον φορά καθαρά ρούχα και μαθαίνει επιτέλους «γράμματα», όπως και τα αδέλφια του. Καλή συνέχεια και στους οκτώ σας...

Πηγή: " Το Χαμόγελο του Παιδιού"Μοιραστείτε το:

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert