Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Εμπρησμός πίσω από τη φωτιά στις Αφίδνες; [Video]

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Λιοσάμπι, στις Αφίδνες Αττικής.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν οριοθετήσει το μέτωπο της πυρκαγιάς και προσπαθούν να ελέγξουν αναζωπυρώσεις, επιχειρώντας στη ρεματιά που βρίσκεται πίσω από το στρατόπεδο στο Μπογιάτι και στην περιοχή της Δροσοπηγής.
Στην περιοχή επιχειρούσαν 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Τις προσπάθειες συνέδραμαν 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα ΟΤΑ, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.


Από νωρίς το πρωί οι πυκνοί είχαν καλύψει μεγάλο μέρος του λεκανοπέδιου, ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές. Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον τρία σπίτια. Κανονικά διεξαγόταν η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, και στα δύο ρεύματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Πολλοί εξ αυτών καταγγέλλουν ότι άκουσαν εκρήξεις, πριν τη φωτιά. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Εύβοια, στη Μουρτερή Κύμης. Συνολικά 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, με την υποστήριξη ενός αεροσκάφους και ενός ελικοπτέρου.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Καμπιτσάτα Κεφαλλονιάς. Στην περιοχή επιχειρούσαν 17 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο, δέκα εθελοντές και δύο αεροσκάφη.

  video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player Πηγή: protothema.gr

Μοιραστείτε το:

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert