Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ιράν: 250 Νεκροί & 1.800 Τραυματίες [Video]

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις, 250 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1.800 άλλοι έχουν τραυματιστεί από τους δύο σεισμούς 6,4 και 6,3 που χτύπησαν κοντά στο Ταμπρίζ και Ahar το Σάββατο το απόγευμα. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Hasan Qaddami: «Ένας αριθμός από 110 χωριά έχουν καταστραφεί." Σύμφωνα με επαρχιακούς αξιωματούχους, 4 χωριά έχουν καταστραφεί εντελώς, ενώ άλλα 60 έχουν υποστεί ζημιές 50 με 80 τοις εκατό στην περιοχή Ahar . Επίσης, τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι 12 χωριά έχουν καταστραφεί πλήρως στην περιοχή Varzaqan. "Ελπίζουμε ότι ο αριθμός των νεκρών δεν θα αυξηθεί περισσότερο," δήλωσε ο Qaddami.

Οι διασώστες στο Ιράν αναζητούν μέσα από τα χαλάσματα των κτιρίων που κατέρρευσαν για επιζώντες από δύο ισχυρούς σεισμούς που άφησε τουλάχιστον 250 νεκρούς.

Χιλιάδες διανυκτέρευσαν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης ή στην ύπαιθρο αφού τουλάχιστον 40 μετασεισμικές δονήσεις έπληξαν την περιοχή.

Οι υπηρεσίες αρωγής προσπαθούν να παρέχουν στους επιζώντες σκηνές, ψωμί και πόσιμο νερό. Να σημειώσουμε οτι πολλά σπίτια και επιχειρήσεις σε χωριά του Ιράν, είναι κατασκευασμένα από τσιμεντόλιθους ή τούβλα λάσπης.

Αναφορές λένε ότι τηλεφωνικές γραμμές σε πολλά χωριά έχουν αποκοπεί, περιορίζοντας στους διασώστες την ασύρματη επικοινωνία όπου σύμφωνα με τους αναλυτές, ίσως κρύβει την πραγματική κλίμακα των θυμάτων.

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Δεδομένου ότι μερικοί άνθρωποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν ακόμη να διασώσουν ανθρώπους από τα ερείπια, δυστυχώς, είναι δυνατό ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί. Εξήντα χωριά υπέστησαν περισσότερο από 50% ζημιά, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

 


Αναλυτικά στοιχεία από τοΤμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ για τον σεισμό στο Ιράν.

EventTime: 12:23:17.88 UTC
Μέγεθος: 6,4
Βάθος: 9,9 χιλιόμετρα (6,2 μίλια)
HorizontalError: 13,6 χιλιόμετρα
VerticalError: 3,8 χιλιόμετρα
NumStations: 448
NumPhases: 452
MinDistance: 275,0 χιλιόμετρα
RMSTimeError: 1,21 δευτερόλεπτα
AzimuthalGap: 35 μοίρες

Δείτε το επίκεντρο από δορυφόρο

Μοιραστείτε το:

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert