Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Χρειάζεστε βοήθεια; 112 ο σωτήριος αριθμός σας!

Φανταστείτε ότι έχετε επισκεφτεί μια χώρα της ΕΕ  και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με ασθενοφόρο, την πυροσβεστική ή την αστυνομία. Γνωρίζετε ποίος είναι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης για να καλέσετε;

Καθώς όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Ευτυχώς, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ανατρέξετε και να θυμηθείτε  τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης για κάθε χώρα της ΕΕ που επισκέπτεστε.
Απλά θυμηθείτε το 112!

Το 112 είναι ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης, προσβάσιμο από σταθερά και κινητά τηλέφωνα, δωρεάν, παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαβάστε και δείτε το video παρακάτω...


Τι είναι το 112; 

Το 112 είναι ο ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης, η οποία διατίθεται παντού στην ΕΕ, χωρίς χρέωση.

Ατυχήματα μπορεί να συμβούν οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Μπορεί να συμβεί σε εσάς, όταν επισκέπτεστε μια χώρα της ΕΕ ή στο σπίτι. Σε περίπτωση που συμμετέχουν, ή του μάρτυρα, ένα ατύχημα, δείτε μια πυρκαγιά ή μια ληστεία, θα ξέρετε ποια αριθμός έκτακτης ανάγκης για να καλέσετε;

Προσβάσιμο από σταθερά και κινητά τηλέφωνα - Απλά θυμηθείτε το 112!

Μπορείτε να καλέσετε το 112:

Για να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε υπηρεσία έκτακτης ανάγκης
Σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ
Από σταθερά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων των κοινόχρηστων τηλεφώνων, ή κινητά τηλέφωνα
Δωρεάν

Το 112 δεν αντικαθιστά υπάρχοντες εθνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης. Στις περισσότερες χώρες λειτουργεί παράλληλα με τους υπάρχοντες εθνικούς αριθμούς. Ωστόσο, η Δανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Σουηδία, η Μάλτα και η Ρουμανία έχουν επιλέξει το 112 ως τον κύριο εθνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης.

112 χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένες χώρες εκτός της ΕΕ (όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική) και είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο σε GSM δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Πότε μπορείτε να καλείτε το 112;

Καλέστε το 112 σε κάθε έκτακτη ανάγκη που απαιτεί ένα ασθενοφόρο, την πυροσβεστική ή την αστυνομία. Για παράδειγμα, εάν είστε μάρτυρας σε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, παρατηρήσετε ένα κτίριο στις φλόγες ή εντοπίσετε  κάποια ληστεία.

Μην καλέσετε το 112 για να λάβετε εκθέσεις κυκλοφορίας, δελτία καιρού, γενικές πληροφορίες και απορίες.

Περιττές κλήσεις μπορούν να υπερφορτώσουν το σύστημα θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές εκείνων που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Hoax κλήσεις μπορούν επίσης να επηρεάσουν την απάντηση σε πραγματικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Λόγω του μεγάλου αριθμού των κλήσεων για φάρσα, ορισμένες χώρες αποφάσισαν να μπλοκάρουν κλήσεις προς το 112 από κινητά τηλέφωνα χωρίς κάρτα SIM.

Τι συμβαίνει όταν καλείτε το 112;

Ένας ειδικά εκπαιδευμένος χειριστής θα απαντήσει στην κλήση σας. Ανάλογα με την εθνική οργάνωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ο φορέας εκμετάλλευσης είτε θα ασχοληθεί με το αίτημα άμεσα ή σας μεταφέρει στην πιο κατάλληλη υπηρεσία άμεσης ανάγκης (όπως ασθενοφόρο, πυροσβεστική ή αστυνομία).

Οι επιχειρήσεις είναι όλο και περισσότερο σε θέση να απαντήσει σε κλήσεις προς το 112 σε περισσότερες από μία γλώσσες, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που καλούν το 112 ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό.

Δώστε το όνομά σας, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου. Είναι απαραίτητο να προσδιορίσουν τους επισκέπτες, ιδίως προκειμένου να μην αναφέρει το ίδιο περιστατικό δυο φορές.

Μην κλείσετε το τηλέφωνο αν καλέσατε κατά λάθος το 112! Πείτε στον χειριστή ότι όλα είναι εντάξει. Διαφορετικά, η βοήθεια έκτακτης ανάγκης μπορεί να χρειαστεί να σταλεί για να ελέγξετε υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Μοιραστείτε το:

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert