Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ξηρασία πλήττει περιοχές της Δυτικής Αφρικής

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν 120 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης για την ξηρασία που πλήττει περιοχές της Δυτικής Αφρικής, όπως δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον. 
Ποιο αναλυτικά, η Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε την ενίσχυση μετά από έκκληση του ΟΗΕ τον Φεβρουάριο για 725 εκατομμύρια δολάρια σε επείγουσα βοήθεια για την υποσαχάρια Αφρική.
Το τελευταίο διάστημα στην Αφρική πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από την ασιτία. Η υποσαχάρια Αφρική - η οποία περιλαμβάνει Μπουρκίνα Φάσο, Τσαντ, Μαλί, Μαυριτανία και το Νίγηρα - έχει πληγεί σκληρά από την ξηρασία, τις υψηλές τιμές των τροφίμων και των περιφερειακών συγκρούσεων. Η Χίλαρι Κλίντον συμπλήρωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν την συμβολή τους στις τρέχουσες ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας και βοήθειας προς τους πρόσφυγες, για να αποτρέψει μια ενδεχομένως πολύ πιο σοβαρή κατάσταση.
Με την ανακοίνωση αυτή, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν επιπλέον παροχή, περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια προς την περιοχή του *Σαχέλ κατά το τρέχον οικονομικό έτος. Η βοήθεια έρχεται παρά την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλει την ανθρωπιστική βοήθεια στο Μάλι, μετά από ανταρσία του στρατού όπου ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα. Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ έχουν εκφράσει ανησυχία για την έλλειψη χρηματοδότησης για την περιοχή του *Σαχέλ. Η UNICEF, και η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, προειδοποίησε πρόσφατα ότι έως και 1,5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών κινδυνεύει σοβαρά από υποσιτισμό. Παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ να μειώσει τις δαπάνες, η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστήσει την επισιτιστική ασφάλεια μέσω του προγράμματος «Ταΐστε το Μέλλον» που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της πείνας σε όλο τον κόσμο. Επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν θεραπευτικές τροφές για τα υποσιτισμένα παιδιά στην υποσαχάρια Αφρική και παράλληλα εξετάζει μακροπρόθεσμες λύσεις.


 *Σαχέλ σημαίνει «άκρη» ή «ακτή» της ερήμου. Η περιοχή Σαχέλ της Αφρικής συνορεύει με την έρημο Σαχάρα. Είναι μια περιοχή με χαμηλή βροχόπτωση, συχνή ξηρασία, και λίγους φυσικούς πόρους.


 Μοιραστείτε το:

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert