Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ισχυρότατος σεισμός 7,2 Ρίχτερ συγκλονίζει ολόκληρη την Τουρκία

Σεισμός έπληξε σήμερα στις 13:41 στην Ανατολική Τουρκία σε μέγεθος των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με έδρα το Βαν. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο έδωσε 7,3 βαθμών και σύμφωνα με το τουρκικό Ινστιτούτο Καντιλί 6,6 βαθμών, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μερικά κτίρια έχουν καταρρεύσει και 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια, οχήματα και πανικόβλητους κατοίκους να τρέχουν στους δρόμους. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Βαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι μετά τον σεισμό ακολούθησαν μετασεισμοί και ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν το χωριό Ταμπανλί, βόρεια της πόλης Βαν.

Κτίρια κατέρρευσαν,
Με βάση το χωριό και τα γύρω χωριά, στο επίκεντρο του σεισμού, πολλά κτήρια καταστράφηκαν στο κέντρο της πόλης. Κατέρρευσαν στέγες και καμινάδες, ρωγμές στους τοίχους και πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Πηγή: hurriyet


Δείτε το συγκλονιστικό video...
 

Μοιραστείτε το:

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert