Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ποτίζοντας την Πράσινη Ζώνη του Ολυμπιακού Χωριού.


Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε η αναμενόμενη αύξηση της θερμοκρασίας στην πολύπαθη Πράσινη Ζώνη του 
Ο.Χ. Μια δόση δροσιάς και ένα καλό ξεδίψασμα 
απήλαυσαν τα δέντρα και οι θάμνοι που επέζησαν της 
ξηρασίας των 4 τελευταίων χρόνων.
Είναι αυτά που αυτονομήθηκαν και ζουν για να μας ζουν με το οξυγόνο τους. 
Είναι αυτά που αντιστάθηκαν στην αδιαφορία των κρατικών φορέων, αυτά που αντιστέκονται στην ανηλεή παράδοση του πράσινου αίματος τους στους εργολήπτες, κραταιούς και μη.
   Η προσπάθεια που ξεκίνησε αυτό το Σάββατο 09/07/2011 και ώρα 09:00 από την πρωτοβουλία της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Ολυμπιακού Χωριού  και βοηθήθηκε από τους Εθελοντές Αχαρνών- Θρακομακεδόνων και το Σύλλογο Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, απέδωσε καρπούς σε πολλαπλές θεματικές.
  
  Πρώτον, ποτίσαμε είδη που είχαν εμφανή σημάδια δίψας.Θάμνοι ,όπως λιγούστρα.λιγουστρίνια,πυράκανθοι,καχεκτικές πικροδάφνες,διψασμένες αγγελικές,κυδωνίαστρα πλαγιόκλαδα κλπ.Δέντρα που διψούσαν ή αναζοωγονήθηκαν: Πλατάνια,πεύκα,δάφνες Απόλλωνα,μικρές Ακκακίες Κωνσταντινουπόλεως,ΕλαίαγνουςΠρούνους,Λειριόδεντρα ,Νερατζιές.
Το πότισμα ξεκίνησε από το χώρο της Π.Ζ που βρίσκεται έναντι του 30ου Νηπιαγωγείου και έφτασε σχεδόν να καλύψει το χώρο έναντι του Ο.Τ 12. 3 ώρες ποτίσματος με πιεστικό και σωλήνα 1’’.!
Στάλλα δεν πήγε χαμένη!
Δεύτερον : καταμετρήθηκαν όσα ξερά είδη χρήζουν αντικατάστασης και θα γίνει σχεδιασμός αντικατάστασής τους από το Σεπτέμβριο. Τρίτον ,πόση ανάγκη υπάρχει για συνεχή καθαρισμό του χώρου καθώς μαζεύτηκαν 3 σακκούλες σκουπιδιών σε παράλληλη δράση.
Και αυτό μόνο από 4 άτομα.
Τρίτον :την επιτακτική ανάγκη να πιεστούν ο ΟΕΚ και οι εργολάβοι να ολοκληρώσουν την παράδοση, αφού αποκατασταθούν πλήρως τα δίκτυα.Ισχυρή πίεση πρέπει να ασκηθεί  να λειτουργήσουν τα δίκτυα ποτίσματος και οι γεωτρήσεις διότι ,το πράσινο κεφάλαιο που κάθε χρόνο χάνεται είναι μεγάλο και αναντικατάστατο. Αναφορικά θα πούμε, πως τα τελευταία 2 χρόνια χάθηκε πολύτιμο πράσινο κεφάλαιο γύρω στο 30% των εγκατεστημένων από το 2004-2008  φυτικών ειδών  και το πλήγμα θα συνεχιστεί αν δεν αλλάξουμε ρότα.
Εξυπακούεται πως το Θέμα της Π.Ζ του Ο.Χ πλέον πρέπει να αντιμετωπιστεί πλέον ολιστικά και να απαιτήσουμε να δημιουργηθεί φορέας διαχείρησης του 2ου μεγαλλίτερου Πάρκου Αστικού και Περιαστικού Πρασίνου.


Και φυσικά να ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΠΑΡΚΟ
(ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΝΗ.!
 Τέταρτον :σημειώθηκε η ευαισθησία συγκεκριμένων ομάδων συμπολιτών μας που κατά μόνας ή συλλογικά ενδιαφέρονται και καθαρίζουν και ενεργούν για το πράσινο όλων μας.Πολύτιμη η βοήθειά τους,γνωρίζοντας πως κατέχουν και γνώσεις και θέσεις κλειδιά και ας μας γίνει μάθημα να ευεργετηθούμε στο έπακρο από αυτό το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό και το πώς πρέπει να το διαχειριστούμε. 
Η αλήθεια είναι πως το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι το πολυτιμότερο όλων και πως θα ήταν ανοησία να μην αποδώσουμε τα εύσημα σε όλους εκείνους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας βοηθούν.

Μοιραστείτε το:

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΕΣΤ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Amber Alert